HR++ Dubbel Glas

Glas heeft van zichzelf nauwelijks isolerende eigenschappen. Enkelglas houdt hierdoor nauwelijks warme binnen. Het maakt weinig tot geen verschil of de ruit dik of dun is. Door geleiding (warmte dat tegen het glas komt wordt direct naar buiten geleid), convectie (vermenging van warme en koude lucht door de geleiding) en straling (afgeven van warmte door het glas) kan de warmte namelijk naar buiten. Met het plaatsen van meerdere glasbladen achter elkaar, wordt dit probleem opgelost. Dit is isolatieglas. Hierbij zijn er verschillende soorten.

Warmte- en geluidsisolerend glas

De oudste soort is Isolatieglas Standaard. Bij de keuze voor Climalit isolatieglas, kan een gemiddeld huishouden 30 m3 per m2 glas per jaar besparen op het jaarlijkse gasverbruik. Isolatieglas HR + zorgt voor een grote besparing. Hierbij is in de spouw, gevuld met lucht, tussen de twee ruiten een flinterdunne metaallaag aangebracht. Dit is de warmtereflecterende coating. Door deze laag wordt een groot gedeelte van de warmte teruggekaatst naar de verblijfsruimte. Tegenwoordig wordt Isolatieglas HR ++ het meeste gebruikt. Deze soort isoleert het beste, doordat de droge lucht in de spouw is vervangen door edelgas. Met Climaplus Ultra N HR++ dubbelglas kan het gasverbruik, ten opzichte van enkelglas, verminderen tot 60m3 per m2 glas per jaar.

Naast het vasthouden van warmte, zijn er ook glassoorten die zorgen voor het dempen van het geluid. Dit is bedoeld voor woningen die aan een drukke weg staan of last hebben van voorbij razende treinen of overkomende vliegtuigen. Het glas bestaat hierbij uit twee lagen van verschillende diktes. Daartussen zit speciale isolerende folie of gas. Hierdoor wordt geluid optimaal tegengehouden. Bovendien heeft het een isolerende werking. Glassoorten als Stadip Silence reduceren de ongewenste geluiden tot een acceptabel niveau.

Meer informatie over dit product?