Bodemisolatie

Folie (reflectie op warmte weerstand)

Bodemfolie is een simpele, maar doeltreffende manier om een kruipruimte kurkdroog te krijgen. Niet alleen is dat natuurlijk prettig voor de leidingen en ophangbeugels onder de vloer en de vloer zelf, het scheelt ook veel vocht in huis. En hoe minder vocht, hoe minder u hoeft te ventileren èn hoe minder u extra hoeft bij te stoken.  

Vochtstromen in de kruipruimte

De vloer van de begane grond is nooit helemaal luchtdicht. Zelfs niet de vloeren bij nieuwe woningen die helemaal voldoen aan de eisen in het Bouwbesluit. Er komt dus altijd lucht uit de kruipruimte omhoog. Is de kruipruimte vochtig, dan neemt die lucht ook vocht mee de kamer in. Bij een gewone standaard vloer van 60 m² is dat al snel een liter water per dag. Bij oudere woningen kan het wel oplopen tot 10 liter per dag. Veel mensen gaan dan extra ventileren door een (klap)raampje open te zetten of door mechanisch te ventileren. Dat kost energie

Als u ventileert met een mechanische ventilatie, dan houdt u het probleem eigenlijk alleen maar in stand: de ventilatie zuigt meer lucht aan uit de kruipruimte en daarmee ook weer water. Dat moet dan weer worden afgevoerd. Een vicieuze cirkel die u extra energie kost. De TONZON Bodemfolie heeft een dampremming van 130 meter en stopt daarmee de verdamping van het vocht uit de bodem volledig. De lucht die nu de kamer inkomt, is droog. Er komt dus geen vocht meer uit de kruipruimte. Mechanische ventilatie, vochtvreters, klapraampjes open de hele dag ook als u er niet bent: het is allemaal niet meer nodig.

Staat er in uw kruipruimte zo nu en dan water, dan leggen ze onder de bodemfolie een laag noppenfolie die het drijvend vermogen van de bodemfolie vergroot.