Bodemisolatie CHIPS

(Polystyreen chips)

Migratie van vocht en koude naar de bodem

De werking is te vergelijken met een vaatwasser. In een vaatwasser worden de kopjes droog ondanks dat er niet geventileerd wordt. Dat komt omdat de natte kopjes warm zijn en de bodem van de vaatwasser koud. Het vocht van de kopjes migreert daardoor naar de bodem waar het condenseert. Hoe groter het temperatuurverschil tussen kopjes en bodem, des te sneller de kopjes droog zijn.
Dat geldt ook voor een kruipruimte, de bodem is altijd koel. Naarmate de isolatielaag tussen koude bodem en warme vloer dikker wordt, hoe groter het temperatuurverschil en hoe droger de kruipruimte.
De Drowa chips laten de vochtige lucht door, alwaar het op de bodem condenseert en blijft. 

Vochtige lucht verdwijnt

Dus door een laag Drowa chips op de bodem van uw kruipruimte te leggen, voorkomt u dat de vochtige lucht in contact komt met de begane grondvloer.

Het vocht in de kruipruimte blijft onder de isolatielaag, waar het geen schade aanricht. Drowa Chips kunnen op heel vochtige ondergronden gebruikt worden aangezien het materiaal blijft drijven op het vocht.

Er vormt zich dus geen condens meer tegen de vloer, waardoor deze droog blijft.

100% Veilige vloerisolatie

Drowa is een hoogwaardig EPS-product dat 100% veilig is voor mens en milieu. Daarmee biedt Drowa u de mogelijkheid te kiezen voor een absoluut veilige vloerisolatie. Er komen geen schadelijke gassen vrij en het materiaal geeft geen gevaarlijke deeltjes of giftige gassen af. Er is bij het toepassen van Drowa geen enkel gevaar voor nadelige gezondheidsrisico's of verontreiniging van de bodem.

De polystyreen chips van Drowa zijn zeer duurzaam, chloorvrij en hebben geen enkel effect op de kwaliteit van het grondwater. Dankzij de gesloten molecuulstructuur reageert de EPS-chips van het merk Drowa niet met andere stoffen in de omgeving.